Zoek in de site:

Almere zoekt een Concerndirecteur Digitale stad en Innovatie

De gemeente Almere zoekt een Concerndirecteur Digitale stad en Innovatie die vier (strategische) rollen gaat vervullen.

DE JONGSTE STAD VAN NEDERLAND

40 jaar geleden vestigden zich er de eerste bewoners. Intussen telt Almere ruim 200.000 mensen, vele instellingen en bedrijven en groeit gestaag door. De 8e stad van het land is kleurrijk en aantrekkelijk voor iedereen: om te wonen, werken en ondernemen. Modern, centraal gelegen en goed bereikbaar. Experimenteren en Ruimte zijn de grootste waarden; ruimte om zélf te bouwen, te wonen, te studeren en te recreëren. Dat zie je terug in de architectuur, de wooninitiatieven, de zorg, het onderwijs, de (sport)parken, de waterrecreatie en duurzame ideeën voor de komende Floriade 2022 in het hart van de stad.

Op verzoek van het Rijk, in eigen tempo en op basis van de concrete marktvraag ontwikkelt Almere zich naar een stad van circa 350.000 inwoners. De Gemeente Almere is ambitieus en legt de lat hoog. Deze mooie stad zoekt dé: Concerndirecteur Digitale Stad en Innovatie (m/v).

 

 

DE CONCERNDIRECTEUR VERVULT DE VOLGENDE 4 ROLLEN

 1. Strategisch sparring partner voor bestuur en organisatie
 2. Opdrachtgever van strategische politiek-bestuurlijk ambities en opgaven
 3. Opdrachtgever van opgaven op het gebied van bedrijfsvoering en ontwikkeling van de organisatie
 4. Klankbord en aanspreekpunt voor afdelingsmanagers

PROFIEL VAN DE GEZOCHTE CONCERNDIRECTEUR

Drager van de organisatieontwikkeling en in houding en gedrag een voorbeeld voor de gewenste manier van (samen)werken in de organisatie en de geformuleerde kernwaarden. In uw oriëntatie bent u vooral gericht op het verbinden van externe en interne ontwikkelingen naar een visie en koers in beleid en organisatie, het sturen van majeure strategische politiek-bestuurlijke opgaven en ambities op het gebied van beleid en de ontwikkeling van de bedrijfsvoering/organisatie, en op het leggen van inhoudelijke en organisatorische verbindingen tussen de afdelingen. U onderscheidt zich (van afdelingsmanagers) door uw (bestuurlijk en organisatorisch) strategische, gemeente-brede inzicht en overzicht en door uw inspirerende en verbindende werk- en denkvermogen, en door te zorgen voor verbeelding, verbinding en versnelling. De Concerndirecteur Digitale Stad en Innovatie heeft als primaire portefeuille Digitalisering, Innovatie en Dienstverlening.

U beschikt daarvoor over de volgende competenties:

 • Visie en conceptuele kwaliteiten
 • Omgevings- en politiek bestuurlijke sensitiviteit
 • Resultaatgericht
 • Creatief/vernieuwend
 • Samenwerkingsgericht
 • Bovengemiddeld communicatief
 • Een breed sturings- en interventierepertoire

Daarnaast kenmerkt het handelen van een Concerndirecteur zich door natuurlijk gezag en overwicht en past de kandidaat qua houding en managementstijl binnen een model van een collegiale directie.

Download het complete functieprofiel >>

 

ARBEIDSVOORWAARDEN

De gemeente Almere biedt ruime opleidingsmogelijkheden, een goede afstemming tussen werk en privé, ruime vakantiedagen, een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en andere extra mogelijkheden.

De Concerndirecteur wordt marktconform gewaardeerd en verdient afhankelijk van opleiding en ervaring bij een fulltime dienstverband (36 uur per week) een salaris gebaseerd op schaal 17, van maximaal ruim € 118.000 bruto per jaar, gebaseerd op de CAR/UWO voor ambtenaren.

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Bij goed functioneren volgt een vaste aanstelling voor een periode van vijf jaar in de rol van Concerndirecteur met een optie van twee jaar verlenging.

PROCEDURE

De begeleiding van de wervings- en selectieprocedure is in handen van InterExcellent Management Search, in de persoon van de heer drs. Geert-Jan Poorthuis. Hij zal (met een collega) de eerste gesprekken voeren met geschikte kandidaten. Vervolgens zullen de curricula vitae van de meest passende kandidaten aan de selectiecommissie worden gepresenteerd. Op basis hiervan worden eindkandidaten geselecteerd voor gesprekken binnen de Gemeente Almere.

De gemeente Almere wenst dat haar nieuwe Concerndirecteur zo spoedig mogelijk aantreedt.

Van de eindkandidaten kunnen referenties worden nagetrokken en er zal een veiligheidsonderzoek worden uitgevoerd. Een (ontwikkel)assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

SOLLICITEREN EN PLANNING

 • Solliciteren (een functiegerichte motivatiebrief plus CV) ontvangen we graag zo spoedig mogelijk (maar uiterlijk op 8 januari 2018) via Concerndirecteur.Almere@interexcellent.nl
 • Op basis van een brief en CV selectie worden kandidaten uitgenodigd voor een oriënterend gesprek bij InterExcellent in Baarn in week 2 en 3.
 • De meest passende kandidaten worden daarna voorgedragen aan de selectiecommissie binnen de Gemeente Almere die beslist met wie zij wenst kennis te maken.
 • De selectiegesprekken binnen de Gemeente Almere vinden plaats op 8 februari 2018.

CONTACT OVER DEZE VACATURE

Geert-Jan Poorthuis, partner InterExcellent Management Search, Baarn. Tel: 035 – 5280430, of www.interexcellent.nl en mail via Concerndirecteur.Almere@interexcellent.nl