IT Regie Management in het kort

Wij maken de keten van informatievoorziening succesvol werkend

IT Regie Management is een specialisme, dat inspeelt op een sterk veranderde IT-markt. De druk op de keten van informatievoorziening neemt toe. Enerzijds zien we dat de rol van IT verandert, dat IT meer moet bijdragen aan de business. Anderzijds zien we het aanbod van IT-diensten verschuiven naar multi-sourcing en Shared Service Centers die diensten leveren.

Om de problemen in de keten aan te kunnen zijn IT-professionals nodig met andere management competenties. InterExcellent heeft deze interim-managers. Het zijn de IT-regisseurs die business managers en CIO’s helpen te veranderen. Met IT Regie Management maken wij daar een specialisme van.

Nieuwe rol: IT-regisseurs
InterExcellent heeft al veel CIO-functies (interim) vervuld. Zij laten ons weten dat ze behoefte hebben aan aanvullende management competenties voor de besturing van de informatievoorzieningsketen (IV-keten). Hun eigen rol evolueert ook: naar business technology supply chain manager.

Wat zijn de kenmerken van IT-regisseurs?

  • De IT-regisseur richt zich volledig op de IT supply chain
  • De IT-regisseur is een keten-integrator die analyseert, ontwerpt, verandert en managet
  • De IT-regisseur verbindt, regelt en waarborgt het resultaat

De IT-regisseur heeft kennis en vaardigheden op de domeinen business/technology alignment, IT-ontwikkelingen, sourcing management, verandermanagement en lijnmanagement. De IT-regisseur is lijnmanager en verandermanager te gelijk en vervult daarmee een hybride rol.

IT-specialisten
Naast IT-regisseurs kunnen wij uiteraard de IT-specialisten plaatsen. Denkt u aan functies als demand manager, projectportfolio manager, programma manager, enterprise architect, contract manager of transitie manager. Zij vervullen besturende rollen.

Het zijn interim-professionals die op specifieke onderdelen van de IV-keten opereren en de IT-regisseur ondersteunen. Samen vormen zij een (tijdelijk) team dat de opdracht tot een goed einde brengt.

De partners van InterExcellent IT Regie Management

Sietse Bergstra

Drs. Sietse Bergstra

Managing Partner
We ondersteunen organisaties om hun keten van IT en IV weer werkend te maken.
Geert-Jan Poorthuis

Drs. Geert-Jan Poorthuis

Managing Partner
Executive Search en Interim Management

Bert Wolthuis

Associate Partner IT Regie Management Lokale overheid en Onderwijs