Zoek in de site:

Nyenrode en InterExcellent lanceren leergang IT Regie Management

Op 5 januari 2015 starten Nyenrode Business Universiteit en InterExcellent met de nieuwe leergang IT Regie Management. De leergang is gemaakt voor ervaren ICT-managers die zich verder willen ontwikkelen in regievoering over de hele keten van informatievoorziening. Deelnemers aan de leergang ontvangen na succesvolle voltooiing het certificaat Certified IT Regie Manager.

Mix van competenties
Het fundament onder de leergang IT Regie Management is een recente inventarisatie naar thema’s bij diverse CIO’s en IT (interim) managers. Sietse Bergstra, managing partner InterExcellent IT Regie Management is overtuigd van de toegevoegde waarde van de leergang: “De IT-markt is sterk aan het veranderen. Verdergaande digitalisering vraagt om nieuwe business modellen: IT moet meer bijdragen aan de business. Daarnaast zien we het aanbod van IT-diensten verschuiven naar ´multi-sourcing´ waarbij regie gevoerd moet worden over uiteenlopende ketenpartners, vaak specialisten, binnen en buiten de organisatie. Dit vraagt om een unieke mix van competenties bij de ICT-manager. Nu al. Met deze leergang willen we die ICT-manager voorbereiden op de huidige en toekomstige vraag.”

Combinatie van hard en soft
Het resultaat is een effectieve combinatie van ‘hard’ en ‘soft’, die het programma onderscheidend maakt. Prof. dr. Rob Blomme van Nyenrode Business Universiteit en tevens program director, stelt het duidelijk: “Het voortvarend en beheerst realiseren van blijvende veranderingen vereist seniormanagementniveau. In deze leergang ontwikkelen we kennis, kunde en karakter van de IT-regisseur. Want als één van de drie ontbreekt, is de regie zoek.” Het programma sluit aan op de werkwijze en het niveau van Nyenrode MBA-programma’s.

Aanmelden
De aanmelding voor de leergang is gestart. Het programma bestaat uit zes modules die elk 2,5 dag duren. U kunt contact opnemen met Sietse Bergstra via 06 51 89 03 59 of hem een mail sturen.

Nyenrode InterExcellent Certificate Program
In 2009 heeft Nyenrode Business Universiteit met InterExcellent het Nyenrode InterExcellent Certificate Program (NICP) voor senior interim-managers ontwikkeld. De leergang IT Regie Management past binnen dit programma.