Zoek in de site:

Interim-managementbureaus zijn optimistisch over toekomst

Op 10 december 2019 publiceerden ZiPconomy en ABN AMRO een onderzoeksrapport over de toekomst van interim-managementbureaus. Conclusie: Interim-managementbureaus blijven groeien, ondanks dalende tarieven en marges. Ook InterExcellent is hard gegroeid in de afgelopen jaren op zowel search als Interim-management. Intussen plaatsen we elk jaar rond de 100 executives en specialisten. Als actief lid van de RIM (Raad voor Interim Management) onderschrijven we de uitkomsten van het onderzoek.

Permanente educatie bepalend voor doorgroei
We voegen eraan toe dat permanente educatie voor zowel executives in dienstverband als interimmers bepalend zijn voor verdere doorgroei.Vandaar de samenwerking van ons bureau met instellingen binnen het hoger onderwijs.

Verwachte groei 10-25% en meer
Het onderzoek geeft een beeld van de interim-managementmarkt vanuit het perspectief van interim-managementbureaus. Er werkten 85 bureaus mee aan het onderzoek, onder andere een aantal RIM-bureaus. De interim-managementbureaus werken in een uiterst competitieve markt. De marges en uurtarieven van de branche staan onder druk. Toch zijn de spelers in de markt positief en stijgt de omzet, blijkt uit het onderzoek. Bureaus verwachten dat de vraag naar interim-managers blijft stijgen. Meer dan 35% van de respondenten verwacht voor de komende jaren een omzetgroei van tussen de 10 en 25 procent. Eén op de acht verwacht zelfs nog harder te kunnen groeien.

Opkomst Executive search
In het rapport wordt dieper ingegaan op de verschillende manieren waarop bureaus zich onderscheiden op de markt. Vak-specialisme heeft daarbij een duidelijke voorkeur. Daarnaast is er een opkomst van de ‘executive search’ benadering: focus op het vinden en selecteren van de juiste kandidaat. Dit bevestigt het beeld dat interim-management vaak onderdeel is geworden van een breder palet aan dienstverlening van een bureau.

Lees het complete artikel over managementbureaus op RIM.

Op de website van ZiPconomy staat een uitgebreide toelichting.
Hier kunt u ook het rapport Interim-managementbureaus in het oog van de storm van ABN AMRO en ZipConomy downloaden.

toekomst interim-managementbureaus