Restructuring

Overleven in tijden van crisis

De Coronapandemie duurt al bijna een jaar en het is onduidelijk wanneer deze voorbij is. Hierdoor kan uw bedrijf in een crisissituatie terechtkomen of dat is al het geval. Dan gaat het om de juiste beslissingen en om snelheid. Doel is uw onderneming weer op het goede spoor te krijgen, de schade te beperken en zelf in control te blijven. In dat soort situaties komen de ervaren interim-managers in beeld.

Verwachtingen

Na de eerste lockdown werd ik afgelopen zomer in het Radio 1 programma Stax&Toine geïnterviewd door Dionne Stax en Toine van Peperstraten over de effecten van Corona voor bedrijven en ‘of het waar is dat crisismanagers zich al warmdraaien om in het najaar aan de bak te moeten’. Ik kon niet voorzien dat de pandemie zo lang zou duren en zei, ervan uitgaande dat bedrijven zelf een aantal scenario’s zouden voorbereiden, dat de effecten zouden meevallen.

Dat denk ik nu niet meer helaas. De impact zal groot zijn, heel groot. Voor de hele economie. Door de maatregelen en de lage rente zitten we, lijkt het, in een soort slow motion film, maar de effecten komen vertraagd en hard. Belastingen zullen omhoog gaan, banken worden voorzichtiger, de rente zal stijgen, er komt vraaguitval en de arbeidsmarkt zal krimpen. We krijgen te maken met een forse recessie die lang zal duren.

Wij hebben de juiste interim CEO, CFO en Restructuring Officer voor u

Snelle en doordachte afspraken met alle betrokkenen is van groot belang, zoals schuldeisers, waaronder banken en fiscus. Het is belangrijk dat de crediteuren of financiers vertrouwen krijgen om mee te werken aan een succesvolle oplossingsroute. Onze interim-managers zijn bekend met de afdeling ‘bijzonder of intensief beheer’ van uw bank(en) en kennen de juiste wegen binnen de Belastingdienst.

Zoals we het nu zien wordt al een kleine 50% van alle bedrijven in Nederland financieel geraakt door Corona. Het betreft nu nog vooral de sectoren:

  1. Facilitaire Dienstverlening
  2. Fashion & Styling
  3. Handel, Groothandel & Detailhandel
  4. Horeca
  5. ICT
  6. Industrie & Productie
  7. Kunst & Cultuur & Entertainment
  8. Reizen & Recreatie
  9. Transport & Logistiek
  10. Uitzendbureaus & Werving & Selectie

In bovenstaande sectoren hebben we in de afgelopen decennia succesvolle interim- en crisismanagementopdrachten vervuld. Bekijk onze referenties >

Een interim CEO, CFO of Restructuring Officer in maximaal 7 dagen

Ons motto ‘De kunst van het verbinden’ staat voor kandidaten die snel kunnen verbinden met de organisatie, de mensen en de functie. We zijn in staat om binnen 1 week na uw aanvraag een interim manager te laten starten.

InterExcellent is 100% onafhankelijk, stelt uw onderneming centraal en acteert pragmatisch en daadkrachtig. Wij bewaren rust, werken snel, regisseren in afstemming met u het proces, creëren overzicht en inzicht en zoeken met u naar de beste oplossingen.

Voor meer informatie over restructuring kunt u contact opnemen met Geert-Jan Poorthuis.

Geert-Jan Poorthuis

Drs. Geert-Jan Poorthuis

Managing Partner
Executive Search en Interim Management
Stuur een e-mail of bel +31 (0) 35 5280430