Zoek in de site:

2e Nyenrode-leergang Regisseren (regionale) samenwerking in de zorg start 23 juni

KNMG geaccrediteerd voor 40 PE-punten

“De zorg staat als sector voor een stevige opdracht. De toenemende zorgvraag legt grote druk op beschikbare capaciteit. Beperkte budgetten dwingen tot anders kijken naar het zorgaanbod.”

Deze uitdaging staat in het VWS-rapport ‘De Juiste Zorg op de Juiste Plek – wie durft’.

De Nyenrode-leergang Regisseren (regionale) Samenwerking in de Zorg is de enige complete leergang die specifiek op deze problematiek inspeelt. De eerste leergang begon 29 oktober 2020 en de tweede start 18 mei 2021. Hiervoor zijn 14 plekken beschikbaar, een beperkt aantal vanwege de coronarichtlijnen. Op dit moment zijn er nog enkele plaatsen vrij. U kunt zich al aanmelden.

Waarom deze leergang?

Regisseren van (regionale) samenwerking in de zorg is een ontwikkeling waar veel ketenpartners in de zorg mee bezig zijn. Zorgorganisaties, gemeenten, zorgkantoren, woningcorporaties en ziektekostenverzekeraars moeten samenwerken om de grote knelpunten in de zorg aan te pakken. Vanuit verschillende invalshoeken biedt de leergang inzicht, overzicht en concrete handvatten voor zorgbestuurders en zorgregisseurs om samenwerkingsverbanden te vernieuwen, te verbeteren en te versnellen.

Voor wie?

De leergang is ontwikkeld voor professionals die sleutelposities vervullen in de zorg, zoals senior interim-managers met affiniteit voor de zorg die de beweging in samenwerken kunnen sturen. Daarnaast is de leergang aantrekkelijk voor executive managers van zorgorganisaties, gemeentelijke organisaties en ziektekostenverzekeraars. In de leergang komen de verschillende invalshoeken samen:  financieel, ICT, primair zorgproces, HR & arbeidsmarkt, zorginkoop en zorgverkoop. We streven naar een pluriforme samenstelling van de groep, zodat we alle onderwerpen vanuit de verschillende invalshoeken kunnen belichten.

“De zorg beweegt zich naar meer samenwerking in de regio. Nyenrode bereidt ons voor op hoe dat georganiseerd gaat worden.”
Leonard den Hollander, Interim controller, finance manager.

Hoofdonderwerpen

De leergang is opgebouwd uit zes modules:

  • Het ecosysteem, overzicht van samenwerking in de zorg
  • Bekostiging van samenwerking
  • Denken in scenario’s, innovatie, samenwerking in crisis en leiderschap
  • De beweging vorm geven
  • Verandermanagement
  • Storytelling en pitch. Feestelijke afsluiting

Er is een afwisselende mix van werkvormen, waarbij de eigen vraagstukken centraal staan. Tussen de modules worden in het besloten online platform korte (15 minuten) ‘bites’ aangeboden: relevante spelers uit het veld delen daarin hun visie.

* Reserveer nu vast uw plaats

De leergang staat gepland voor komend voorjaar (start medio mei), zodra bijeenkomsten in groepsverband weer zijn toegestaan. We hechten namelijk veel waarde aan een gezamenlijke start op Nyenrode. Maar u kunt uw plaats nu al reserveren. Vul daarvoor onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.

    Ik heb interesse in deze leergang

    Als u onderstaande gegevens invult, nemen wij snel contact met u op.

    Uw naam

    Uw telefoonnummer

    Uw e-mailadres

    Uw organisatie

    Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

    U kunt ook zelf contact opnemen met Jo Vincken, programma directeur Nyenrode: 06 – 10475282.

    “Juist voor ‘dokters’ is deze leergang interessant om zicht te krijgen op hun eigen bijdrage aan regionale samenwerking in de zorg.”
    Ingrid Kroon, Zelfstandig Specialist Ouderengeneeskunde

    40 PE-punten

    Voor deelnemers vanuit de medische doelgroep is accreditatie door de KNMG verleend voor 40 PE-punten. ABAN algemene nascholing cluster 1, 2 en 3 (huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, alle medisch specialisten en sociaal geneeskundigen).

    Certificaat en bundel cases

    Aan het eind van de leergang ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname van Nyenrode Business Universiteit. Nyenrode bundelt en geeft de behandelde en beschreven cases ook uit met als doel dat u als deelnemer de opgedane kennis en ervaringen kunt delen binnen uw eigen organisatie, netwerk en samenwerkingsverbanden.

    Een nieuwe rol: Regisseur van (regionale) samenwerking in de zorg

    Lees meer over regisseurs voor samenwerking in de zorg. https://www.interexcellent.nl/interim-search-zorgorganisaties/