3e Nyenrode-leergang Regisseren van (regionale) samenwerking in de zorg

Zorg anders en beter organiseren

Een bijdrage leveren aan het anders en beter organiseren van de zorg. Dat is de gezamenlijke ambitie van InterExcellent Zorg en Nyenrode Business Universiteit. Daarom hebben wij gezamenlijk deze unieke leergang ontwikkeld.

In de brochure leest u alles over het programma, de docenten en de noodzaak van deze leergang. De leergang start najaar 2022. De in de brochure genoemde data zijn niet meer van toepassing en zullen wij binnenkort actualiseren.

“De leergang biedt waardevolle inzichten die toepasbaar zijn in de praktijk. De inspirerende verhalen van de docenten geven energie om met nog meer bevlogenheid te werken aan een betere samenwerking in de zorg. Doordat de deelnemers afkomstig zijn van verschillende type (zorg)organisaties en verschillende expertises hebben, bekijken we vraagstukken vanuit verschillende perspectieven. Dit geeft een mooi totaalbeeld!”

Jacco Boon, CINX

Deelnemers over de leergang Regisseren van (regionale) samenwerking in de zorg

Heleen van Nispen
Directeur Gezondheidsregio Zoetermeer

Jacqueline Stuurstraat
Directeur bij De Rotterdamse Zorg

3e Nyenrode leergang Regisseren van (regionale) samenwerking in de zorg.
Editie 2022 start najaar 2022.

Het is een intensieve leergang voor directeuren en managers die samenwerking willen vernieuwen, verbeteren en versnellen. De leergang biedt een afwisselende mix van werkvormen, waarbij de eigen vraagstukken centraal staan. Ook wordt deelnemers gevraagd om voorafgaand aan elke module enkele uren te besteden aan lees- en/of voorbereidingswerk.

Module 1 – Overzicht van samenwerking in de zorg (als ecosysteem)

Module 2 – Bekostiging van samenwerking

Module 3 – Denken in scenario’s, innovatie, samenwerking in crisis en leiderschap

Module 4 – De beweging vorm geven

Module 5 – Verandermanagement

Module 6 – Storytelling en pitch. Feestelijke afsluiting

Data volgen binnenkort en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Docenten en begeleiders van de leergang

In de brochure vindt het complete overzicht van de docenten en begeleiders die zich verbonden hebben aan het programma van de leergang.

Meer informatie en aanmelden

Om tot een evenwichtige groepssamenstelling te komen, gaat een persoonlijke intake aan het programma vooraf. Hiermee brengen we uw ontwikkeldoelen en wensen in kaart en snijden we het programma specifiek toe op de situatie van u als deelnemer. We bevelen aanmelden in regionaal groepsverband aan, zodat u als deelnemer het programma direct kan benutten als voertuig voor de verbetering van de eigen (regionale) samenwerking.
Om de kwaliteit en de interactie van het programma te kunnen waarborgen, hanteren wij een minimum aantal deelnemers van 14 en een maximum aantal deelnemers van 20.

Heeft u interesse? Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.

  Bel mij terug

  Als u onderstaande gegevens invult, nemen wij snel contact met u op.

  Uw naam

  Uw telefoonnummer

  Uw e-mailadres

  Uw organisatie

  Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.


   

  Aanmelding en/of informatie:

  • Zelfstandige interim-managers en/of -consultants verzoeken wij contact op te nemen met InterExcellent via Geert-Jan Poorthuis, managing partner van InterExcellent, telefoon 035 – 528 0430.
  • Kandidaten die werkzaam zijn (dienstverband) binnen de zorg, gemeenten, zorgverzekeraars etc. verzoeken wij contact op te nemen met Nyenrode via: Lisa Baldé, Programma-coördinator Nyenrode, 0346-291 493.

  Bekijk het programma ook op de site van Business Universiteit Nyenrode >

  40 PE-punten

  Voor deelnemers vanuit de medische doelgroep is accreditatie door de KNMG verleend voor 40 PE-punten. ABAN algemene nascholing cluster 1, 2 en 3 (huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, alle medisch specialisten en sociaal geneeskundigen).

  Certificaat en bundel cases

  Aan het eind van de leergang ontvang je een certificaat van deelname van Nyenrode Business Universiteit. De behandelde en beschreven cases worden gebundeld en uitgegeven door Nyenrode met als doel dat je als deelnemer de opgedane kennis en ervaringen kunt delen binnen je eigen organisatie, netwerk en samenwerkingsverbanden.

  Werkvormen

  De werkvormen waarmee je samen met je mededeelnemers aan de slag gaat zijn zowel gericht op effectieve kennisvergaring en -toepassing, als op interactie en verbreding van het blikveld. Denk hierbij aan een virtuele leeromgeving waarop continu uitwisseling van kennis plaats kan vinden, het Nyenrode Experience Lab waarin verandering daadwerkelijk ervaren kan worden of het zelf concreet verbeelden en verwoorden van regionale samenwerkingsvormen door middel van fotografie en storytelling.

  Nyenrode InterExcellent Certificate Program

  Sinds 2008 werken wij samen aan de totstandkoming van exclusieve en effectieve NICP-programma’s waarmee wij onze kandidaten en relaties de gelegenheid bieden om kennis te maken met de actuele ontwikkelingen in de sector. Deze programma’s duren gemiddeld zes maanden en worden jaarlijks gevolgd door zo’n 20 tot 25 ‘executive’ managers, directeuren, bestuurders en senior managers.

  Geert-Jan Poorthuis

  Drs. Geert-Jan Poorthuis

  Managing Partner
  Executive Search en Interim Management
  Stuur een e-mail of bel +31 (0) 35 5280430
  Peter Bennemeer-M

  “Regionalisering van zorg is een middel voor vernieuwende zorg en niet een doel in zichzelf”.

  Peter Bennemeer. Lid van Program Advisory Board, docent in de Leergang en voormalig directievoorzitter ziekenhuis Bernhoven in Uden.

  Portret van Andre Rouvoet
Fotografie (c) Marie Cecile Thijs, 2009
www.mariececilethijs.com

  “Regionalisering vergt leiderschap, erkenning van respectieve verantwoordelijkheden en een balans tussen bureaucratische governance en vrijblijvendheid t.a.v. de regievraag.”

  Andre Rouvoet. Docent in de Leergang en voormalig minister.

  Heleen van Nispen

  “De grootste opgave bij de regionalisering is het eigen of bedrijfsbelang ondergeschikt maken aan de regionale maatschappelijke impact. Dat doen nog te weinig mensen. Deze leergang geeft het benodigde overzicht en inzicht en reflecteert op de vereiste competenties.”

  Heleen van Nispen. Lid van de Program Advisory Board en Programmadirecteur Strategie Haga Ziekenhuis.