Nyenrode leergang Regisseren van (regionale) samenwerking in de zorg

Zorg anders en beter organiseren

Een bijdrage leveren aan het anders en beter organiseren van de zorg. Dat is de gezamenlijke ambitie van InterExcellent Zorg en Nyenrode Business Universiteit. Sinds 2008 werken wij samen aan de totstandkoming van exclusieve en effectieve programma’s waarmee wij onze kandidaten en relaties de gelegenheid bieden om kennis te maken met de actuele ontwikkelingen in de sector. Deze programma’s duren gemiddeld zes maanden en worden jaarlijks gevolgd door zo’n 20 tot 25 ‘executive’ managers, directeuren, bestuurders en senior managers.

2e Nyenrode leergang Regisseren van (regionale) samenwerking in de zorg. Programma editie 2021

De leergang gaat 4 maart 2021 van start en bestaat uit een on campus (op Nyenrode) deel en een online deel. Er is een afwisselende mix van werkvormen, waarbij de eigen vraagstukken centraal staan. Tussen de modules worden in het besloten online platform korte (15 minuten) ‘bites’ aangeboden: relevante spelers uit het veld delen daarin hun visie. Deelnemers kunnen zelf ook verzoeken om bepaalde sleutelspelers te vragen voor een ‘bite’. Ook wordt deelnemers gevraagd om voorafgaand aan elke module enkele uren te besteden aan lees- en/of voorbereidingswerk.

Module 1 – Overzicht van samenwerking in de zorg (als ecosysteem)

Prof. dr. Misa Dzjoljic, Andre Rouvoet, Peter Bennemeer, Barbara Hoogenboom, Dr. Wink de Boer, Prof. dr. Bas Kodden.
Donderdag 4 en vrijdag 5 maart 2021 (on campus Nyenrode)

Module 2 – Bekostiging van samenwerking

Drs. ing. Sander Oude Luttikhuis, Drs. Wim van der Meeren, Jeroen Muller, Prof. dr. Paul Frissen, Bartel Berkhout, Prof. dr. Desiree van Gorp.
Donderdag 8 april (on campus Nyenrode) en Vrijdag 9 april (online) 2021

Module 3 – Denken in scenario’s, innovatie, samenwerking in crisis en leiderschap

Paul de Ruijter MSc, Doekle Terpstra, Jeroen van den Oever, Drs. Jan Engelen, Yle Stijlstra.
Dinsdag 18 mei en woensdag 19 mei 2021 (on campus Nyenrode)

Module 4 – De beweging vorm geven

Prof. dr. Jack van der Veen, Ruud Kok RA, Prof. dr. Gerda van Dijk, Jos Wienen, Dr. Edgar Karssing en Prof. dr. Lidewey van der Sluis.
Woensdag 23 en donderdag 24 juni 2021 (on campus Nyenrode)

Module 5 – Verandermanagement

Prof. dr. Robert Jan Blomme, Arend Ardon, Dr. Job Andreoli, Drs. Hendrike Tamboer, Drs. Jo Vincken.
Dinsdag 7 september  (online) en woensdag 8 september (on campus Nyenrode) 2021

Module 6 – Storytelling en pitch. Feestelijke afsluiting

Pepijn Hentenaar clinic storytelling (woensdagochtend)
Woensdag 13 oktober (online) en donderdag 14 oktober (on campus Nyenrode) 2021

Werkvormen

De werkvormen waarmee je samen met je mededeelnemers aan de slag gaat zijn zowel gericht op effectieve kennisvergaring en -toepassing, als op interactie en verbreding van het blikveld. Denk hierbij aan een virtuele leeromgeving waarop continu uitwisseling van kennis plaats kan vinden, het Nyenrode Experience Lab waarin verandering daadwerkelijk ervaren kan worden of het zelf concreet verbeelden en verwoorden van regionale samenwerkingsvormen door middel van fotografie en storytelling.

Streaming (corona)

Het on campus (offline) deel wordt gestreamed (en opgenomen) voor deelnemers die om (corona)redenen niet aanwezig kunnen zijn. Zij kunnen met de groep, of later indien nodig, het programma volgen. Voor het online deel van het programma krijgen de deelnemers een ‘thuiswerkpakketje’ thuis bezorgd. Deelnemers kunnen ook gebruik maken van online coaching rond de eigen samenwerkingsvraag. Om het programma ‘coronaproof’ uit te voeren worden vooralsnog maximaal 14 deelnemers toegelaten tot deze leergang.

Certificaat en bundel cases

Aan het eind van de leergang ontvang je een certificaat van deelname van Nyenrode Business Universiteit. De behandelde en beschreven cases worden gebundeld en uitgegeven door Nyenrode met als doel dat je als deelnemer de opgedane kennis en ervaringen kunt delen binnen je eigen organisatie, netwerk en samenwerkingsverbanden.

Program Advisory board

Een groep van twaalf leden van Raden van Bestuur en executives uit diverse zorgorganisaties hebben actief deelgenomen aan het ontwikkelen van deze leergang en de inrichting van het curriculum. Zij spelen ook tijdens de uitvoering van de leergang een actieve rol. Zij vormen de Program Advisory Board. Deze Board houdt een adviserende rol, zodat de leergang aan blijft sluiten op de jongste trends en ontwikkelingen in de zorg. Bovendien zijn leden van de Program Advisory Board aanwezig bij de afsluiting van deze leergang.

Meer informatie en aanmelden

Er is plaats voor maximaal 14 deelnemers. Heeft u interesse? Vul onderstaand formulier in en wij snel contact met u op.

  Bel mij terug

  Als u onderstaande gegevens invult, nemen wij snel contact met u op.

  Uw naam

  Uw telefoonnummer

  Uw e-mailadres

  Uw organisatie

  Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.


   

  U kunt ook zelf contact opnemen met Jo Vincken, programma directeur Nyenrode 06 – 10475282 of met Pieter van Stijn, managing partner Zorg van InterExcellent, telefoon 035 – 528 0430.

  Bekijk het programma ook op de site van Business Universiteit Nyenrode >

  Peter Bennemeer-M

  “Regionalisering van zorg is een middel voor vernieuwende zorg en niet een doel in zichzelf”.

  Peter Bennemeer. Lid van Program Advisory Board, docent in de Leergang en voormalig directievoorzitter ziekenhuis Bernhoven in Uden.

  Portret van Andre Rouvoet
Fotografie (c) Marie Cecile Thijs, 2009
www.mariececilethijs.com

  “Regionalisering vergt leiderschap, erkenning van respectieve verantwoordelijkheden en een balans tussen bureaucratische governance en vrijblijvendheid t.a.v. de regievraag.”

  Andre Rouvoet. Docent in de Leergang en voormalig minister.

  Heleen van Nispen

  “De grootste opgave bij de regionalisering is het eigen of bedrijfsbelang ondergeschikt maken aan de regionale maatschappelijke impact. Dat doen nog te weinig mensen. Deze leergang geeft het benodigde overzicht en inzicht en reflecteert op de vereiste competenties.”

  Heleen van Nispen. Lid van de Program Advisory Board en Programmadirecteur Strategie Haga Ziekenhuis.

  Pieter van Stijn Managing Partner InterExcellent Werving en Selectie Zorg

  Drs. Pieter van Stijn

  Managing Partner
  Het is mijn uitdaging om zorgorganisaties te ondersteunen in hun veranderproces.
  Stuur een e-mail of bel +31 (0) 35 5280430